Exposició "Les Nostres Compositores"

Es tracta d'una mostra amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes, que es complementa amb la publicació del llibre “Les nostres compositores. Les oblidades creadores musicals valencianes”, obra de Raquel Lacruz (Catedràtica de violoncel del Conservatori Superior de Música de València) per a visibilitzar a unes dones fins ara quasi desconegudes que van deixar petjada en la història de la música valenciana.
L'exposició recopila la trajectòria de creadores com l'esclava Hind; les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, que componia en el convent en el segle XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. Així mateix, aquestes dones comparteixen espai amb altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València C.F., desconeguda per la gran majoria dels socis del club; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; la gran compositora Matilde Salvador Segarra, María Luisa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres més, al costat de joves promeses del segle XXI.
Presidència GVA, a través de la FSMCV, posa al servei de les Societats Musicals aquesta mostra expositiva itinerant amb la finalitat de difondre per tot el territori la història femenina de la música que fins ara ha passat quasi desapercebuda.

Aquesta exposició es una de les activitats programades dintre del projecte que encetarem el curs passat "La música i les Dones". 

Vine a partir del dimecres 5 de maig i fins al dia 11 a visitar l 'exposició. L'horari serà de 16:30 h a 21:30 h de dilluns a divendres.

Lloc: Local de l'Agrupació Artística Musical de Dénia.