Escola de música Manuel Lattur

L'Agrupació Artística Musical compta amb una escola de música amb quatre-cents alumnes i vint professors. Entre les seues assignatures pràctiques tenim una banda infantil i una banda juvenil que asseguren la continuïtat de la nostra Banda. L'Escola Manuel Lattur va ser pionera a la Comunitat Valenciana en les classes d'iniciació a la música per a xiquets de quatre i cinc anys.

Al curs 2005/2006 es començà l'activitat "Campanya de música Interactiva per a tots". Era un grup de huit xiquets, amb unes característiques especials als que es pretenia fer disfrutar a través de la música. Tots eren discapacitats psíquics provinents de municipis de la Marina Alta i també de La Safor. Dos monitores van ser les encarregades de la formació dels alumnes, que assistien a classe els dissabtes en horari de 11 a 12 hores.

El programa a utilitzar estava basat en el ritme fonamentalment, els instruments de percussió, la dança i les audicions. La cançó s'incorporava com a element d'entonació.

L'Escola de la Banda va incorporar aquesta activitat com a un repte en la seva trajectòria popular i d'atenció a la diversitat.

En l’actualitat es realitzen dues sessions en grup els dissabtes de matí i a més de tots els usuaris, per les seues condicions, hi han que assiteixen a les classes individuals d’instruments durant la setmana.

Des d'octubre de 2009 comptem a l'oferta educativa amb l'Escola Bressol Musical, que és un programa d'educació musical per als primers anys de la infantessa. La idea és fer música amb xiquest de 0 a 3 anys acompanyats amb un membre de la família.

El curs escolar 2011-12 es va possar en marxa el projecte de "Música Moderna" que compta amb classes de cant, piano, bateria, guitarra elèctrica i armonia

El curs 2013/2014 es va iniciar l’activitat "Cant Prenatal”, degut a un conveni de col.laboració signat amb Marina Salud. Es realitza en les instal.lacions del Centre de Salut de Dénia i assiteixen embarassades de tota la comarca.

El curs 2016/2017 hem iniciat una nova línea de treball. L’organització de “Cursos per a Professorat” d’educació Musical. Per una banda ens permet formar (més encara) al nostre professorat i a més formar a professionals de l’educació musical.

Últims articles de l'escola

Veure tots

Col·laboradors

Veure tots